Hvězdárna Vsetín

Hvězdárna Vsetín
13. 03. 2019

V úterý 19. 2. 2019 navštívili žáci, kteří nebyli na lyžařském výcvikové kurzu, hvězdárnu v nedalekém Vsetíně za účelem rozšíření vědomostí o vesmíru.

Naše cesta začala kolem osmé hodiny ráno, kdy jsme nastoupili do vlaku, který nás odvezl až na vsetínské vlakové nádraží. Prošli jsme náměstím Svobody a Panskou zahradou až na Horní náměstí, odkud je hvězdárna už jen malý kousek.

Po přivítání a odložení zavazadel nám byly poskytnuty 3D brýle, abychom mohli sledovat přednášku o Sluneční soustavě. Přesunuli jsme se do menší místnosti, která se naprosto zatemnila, a my jsme vyrazili na prohlídku vesmíru.

Bylo nám řečeno mnoho zajímavostí a aktualit ohledně planet a jejich měsíců. Například jaké je složení planet a jestli bychom zde přežili. Také zazněla jména význačných astronautů. Nestačili jsme se divit, jak málo toho vlastně víme.

Po přednášce jsme se zeptali na několik otázek a rozvinula se debata ohledně jiného života mimo Zemi. Rozhodně to bylo zajímavé, a proto všem doporučuji navštívit vsetínskou hvězdárnu.

Adéla Tomášková