Rekonstrukce ve škole

Rekonstrukce ve škole
28. 08. 2024

V průběhu prázdnin se podařila rozsáhlá rekonstrukce střechy budovy prvního stupně. Starší hliníková krytina byla narušena povětrnostními vlivy natolik, že docházelo při silných poryvech k uvolnění až několika desítek kusů plechů, které dopadaly na plochu chodníku, vchodu do bytovky a na parkoviště pekárny. Při prohlídce střechy se zjistil havarijní stav nástřešních žlabů na odvod dešťové vody. Průsaky způsobovaly namrzání ledů, které způsobily škody na parkujících vozidlech a jejich odstraňování bylo značně nebezpečné. Po rekonstrukci fasády hrozilo také její poškození. 
 
Novou střechu zvládla ve sjednaném termínu realizovat firma Střechy Vsacko s.r.o. Výměnu střešní krytiny doplnil nový podhled podbití střechy, byly zatepleny průstupy, vyměněny střešní vstupní otvory a větrací komínky. Současně se realizoval nový SD strop vstupu na půdu a osvětlení.
Děkuji zástupci dodavatelské firmy p. Vypušťákovi za profesionální práci a přístup, p. Kocfeldovi za bezchybný stavební dozor a p. Ing. Špruncové, starostce Městyse za účast na kontrolních dnech a podporu realizace.
 
Budova 1.stupně byla dále doplněna venkovními žaluziemi s elektronickým ovládáním. Moderní typ zastínění zlepší zejména tepelný komfort, kdy vnitřní vysloužilé žaluzie přehřívaly interiér tříd. Akci provedla firma Styltech a žaluzie vyrobil Climax Vsetín.
 
V průběhu června až července se podařilo skupině pracovníků Městyse dokončit rekonstrukci vstupu do dvora z budovy staré školy. Tato část chodby byla exponovaná výškou a plochou. Podařila se kompletní rekonstrukce elektroinstalace, bouracími pracemi byly vytvořeny ze starých šaten dva nové prostory. Byla položena nová podlaha a doplněno nové topení. Využitím SD desek byly zakryty rozvody topení. Děkujeme p. Jochcovi a týmu pracovníků městyse za rekonstrukci, dále p. Václavíkovi za vodo/topo práce a p. Černotovi za elektroinstalační práce.
 
Náročné bylo školu uklidit a připravit na nový školní rok, přesto se to našim zaměstnancům daří a za to jim patří také poděkování.
Více ve fotogalerii.
 
Mgr. Igor Haša, ředitel školy