Páťáci a šesťáci na školním výletě

Páťáci a šesťáci na školním výletě
04. 06. 2024

 

V úterý 21. května jsme se s žáky 5. a 6. tříd konečně dočkali a vyrazili na výlet do Ostravy. Naším prvním cílem bylo Planetárium, kde byly pro nás připraveny dva programy: Expozice a Sférické kino.

První program spočíval v prohlídce planetária. Prohlédli jsme si řadu exponátů, které nám přiblížily děje ve vesmíru, na Zemi i pod povrchem Země. Zábavnou formou jsme si vyzkoušeli, jak fungují fyzikální a přírodní zákony. V rámci druhého programu jsme pozorovali vzdálený vesmír vlastníma očima. Ocitli jsme se v promítacím sále, kde jsme s úžasem sledovali projekci hvězdné oblohy. Prozkoumali jsme planety Sluneční soustavy, včetně Měsíce a dalších vesmírných těles. Všechny vesmírné objekty nám byly najednou tak blízko, že jsme si připadali jako astronauti. Přestože nám některá tajemství byla odkryta, vesmír pro nás zůstává i nadále velkou záhadou.

Naší další zastávkou bylo Hornické muzeum Landek Park, které nám přiblížilo atmosféru hornického prostředí. Nejdříve jsme sfárali do dolu v původní těžní kleci a poté nás čekala komentovaná prohlídka důlních chodeb. Nechyběla ani návštěva unikátní expozice báňského záchranářství.

Celý výlet jsme završili návštěvou obchodního centra Nová Karolina. Po občerstvení a nákupech jsme se unavení, plní informací, zážitků a radosti z vydařeného výletu vydali na cestu domů. Fotogalerie.