Adaptační kurz 6.A, 6.B

Adaptační kurz 6.A, 6.B
10. 10. 2017

Šesťáci z naší školy se ve dnech 4. a 5. října zúčastnili adaptačního kurzu ve Velkých Karlovicích, jehož cílem bylo zlepšení komunikace mezi oběma třídami a podpora vzájemných vztahů.

Ráno jsme vyrazili do hotelu Babská v Leskovém, kde jsme se ubytovali a poobědvali. Odsud jsme se přesunuli k hotelu Pod Javorem - tam začal náš odpolední program. Rozdělili jsme se do čtyř týmů podle barev a vyrazili s doprovodem 1 dospělého do terénu pátrat po lístečcích v příslušné barvě pomocí navigace. Při každém hledání jsme museli zapojit také své pozorovací schopnosti, někdy totiž nebylo úplně snadné danou věc důmyslné skrytou v přírodě objevit. Všechny týmy zvládly však tuto hru bez větších potíží a v cíli samotném objevili hledači také poklad plný dárečků.
Potom pro nás byly připraveny další aktivity a zábavné hry inspirované životem starých valachů, zaměřené na vzájemnou komunikaci, teambuilding, přesnost, odhad, koordinaci, soustředění, rychlost, pevnou ruku, promyšlenou taktiku, opatrnost atd. Konkrétně jsme třeba stavěli co nejvyšší věž z dřevěných kostek, navigovali osobu se zavázanýma očima, sklízeli ovoce, hráli valašský golf, překonávali trasu ve dvojicích na jedněch lyžích apod.)

Hrozivě vypadající mraky se nám sice po celou dobu honily nad hlavami, občas zafoukal nepříjemný vítr, ale nakonec nám počasí celkem přálo a venku jsme si to opravdu užili. Vrátili jsme se do hotelu na večeři a pak trávili večer každý po svém. Někdo si zaplaval v krytém bazénu, někdo hrál kulečník, playstation, karty nebo šipky.

Druhý den nás po odjezdu z hotelu čekal výlet po stopách předků do karlovského muzea. Tam jsme se dozvěděli zajímavé informace a na vlastní oči viděli spoustu věcí a nástrojů, které se dříve běžně na Valašsku vyskytovaly a používaly. Plni zážitků, i když trochu unavení, jsme se vrátili domů.

Mgr. Petra Schildbergerová