Projekt 72 hodin - 2. stupeň

Projekt 72 hodin - 2. stupeň
21. 10. 2022

O co jde v tomto projektu? Jedná se o dobrovolnické aktivity, které se v České republice konaly letos již po deváté. Zapojit se mohl každý – škola, rodina, jednotlivec…všichni, kteří podporují myšlenku dobrovolnictví a chtějí pomoci druhým, nebo svému okolí.

Ve čtvrtek 13. října 2022 se i žáci druhého stupně naší školy aktivně zapojili do tohoto projektu. V půl osmé ráno se jednotlivé třídy s třídními učiteli vydali na vybraná místa. A jak to dopadlo?

Šestá třída společně s devátou třídou odešla do Brodské, kde všichni pomáhali sbírat jablka pro zvěř. Po odvedené práci došlo i na společné posezení při opékání špekáčků.

Sedmáci se rozdělili do dvou skupinek. Polovina třídy pracovala na školní zahradě, upravovala ohniště a doskočiště, které už téměř nebylo vidět. Druhá polovina třídy vytvářela v žákovské knihovně strom knížkovník. Během přestávky si na obnoveném ohništi společně opekli špekáčky.

Osmá třída zametla chodníky kolem školy, natřela oprýskané stojany na kola a hrabala listí na školní zahradě. Poté ještě pomáhali sedmákům s úpravou doskočiště a s vyčištěním ohniště. 

Výsledkem tohoto projektu bylo mnoho úsměvů, radosti a dobrých pocitů z vykonané práce.