Projekt 72 hodin - 1. stupeň

Projekt 72 hodin - 1. stupeň
19. 10. 2022

I v letošním roce se všechny třídy 1. stupně aktivně zapojily do akce Projekt 72 hodin, která se uskutečnila převážně ve dnech 13. – 14. října.
Děti se se svými vyučujícími pustili do dobrovolnických aktivit, které pomáhají druhým, přírodě, okolí školy nebo zvířatům.
Prvňáčci si vybrali výzvu, jak neplýtvat jídlem a zaměřili se na zásadu „nalož si tolik, kolik sníš". Ve školní jídelně všechno snědli a s radostí ukazovali prázdné talíře.
Druháci si se svými vyučujícími připravili pásmo písní a básní pro klienty Charity Nový Hrozenkov. Součástí byla také výroba drobných dárečků.
Třeťáci se chopili výzvy „šetříme energie, vodu a peníze".  Se svojí paní učitelkou si vyzkoušeli pečení muffin. Cílem bylo vypočítat si úsporu peněz, když si výrobky koupí hotové v obchodě nebo když si je sami upečou. Kromě pečení také luštili zábavné úkoly o vodě a stanovili si ve třídě službu, která bude mít za úkol zhasínat na chodbách v rámci úspory elektrické energie.
Čtvrťáci letos pomáhali opuštěným zvířatům v útulku ve Vsetíně. Dovezli jim spoustu dobrot a vybrali také nemalý finanční obnos, který věnovali této organizaci. Od vedoucího útulku se dozvěděli, která zvířátka se k nim dostanou a jak je o ně postaráno.
Páťáci se zaměřili na ochranu a péči o živočichy před zimou. Vyráběli ptačí budky a krmítka, domečky pro ježky a hmyzí hotely, které rozmístili v okolí školy.
Myslím, že akce se moc vydařila, naučila děti spolupracovat a více vnímat přírodu a svět kolem sebe.
Všem moc děkujeme za přípravu této akce.

Fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.