Expedice Tajemný ostrov

Expedice Tajemný ostrov
19. 09. 2022

Po dlouhých přípravách se ve čtvrtek 8. září vydali sedmáci na dvoudenní expediční výpravu. Nejdříve jsme naložili zavazadla do auta, autobusem jsme dojeli do Velkých Karlovic a odtamtud pěšky přes Kyčerku na Strčkovou, na Javorníček a dolů na chalupu, která se pro nás stala tajemným ostrovem bez spojení s civilizací. Marně se někteří rodiče snažili dovolat svým dětem, marně se pokoušel pan ředitel navázat spojení se svými zaměstnanci.

Po vydatném obědě za námi přijela paní lektorka z Etických dílen a následoval čtyřhodinový stmelovací program, ve kterém jsme se učili spolupráci, všímavosti, komunikaci (hlavně beze slov), zahráli jsme mnoho her. Nebe se mezitím zatáhlo, spustil se déšť a my jsme různě přebíhali a pružně upravovali program. Tvořivé odpoledne jsme prokládali likvidací nejrůznějších dobrot, které rodiče se svými dětmi připravili ještě doma. Po setmění jsme podnikli krátkou procházku, při které jsme sledovali mloky skvrnité. Někteří pak ještě poseděli u ohně. Při čtené pohádce se skvěle usínalo.

V pátek ráno jsme opět dobře posnídali, sbalili věci, trochu uklidili a vyrazili opět na Javorníček. Počasí nám přálo, slunce svítilo, v údolí mlha. Sestoupili jsme do Vodního světa v Pluskovci a následovaly 2,5 hodiny vodních radovánek. Z Velkých Karlovic jsme dorazili opět autobusem k naší škole.

Moc děkujeme všem rodičům, kteří se aktivně zapojili do přípravy této expedice.

Ve fotogalerii můžete alespoň trošku nasát atmosféru naší výpravy.