Den v přírodě

Den v přírodě
16. 09. 2022

Již tradičně na začátku září vyráží žáci se svými učiteli na jeden den do přírody.

Druháci a páťáci se vydali k Balatonu, tam se věnovali nejrůznějším sportovním a vědomostním soutěžím, spolupracovali ve skupinkách a cestou pozorovali příkopy. Čtvrťáci se vydali za zvířátky do Brodské. Nakrmili králíky, slepice, činčily, husy, daňky… a také si zasportovali při hrách v terénu.

Šesťáci vyrazili autobusem do Vranče na konečnou a poté následoval výšlap na Portáš, cestou sbírali hřiby, viděli mloka. Na hřebeni potkali paní a psího turistu, který si sám nesl svůj batoh, paní mu nesla vodu. Dováděli na hřišti u Portáše, otestovali nosnost dětské lanovky a seznámili se s místními koťaty. Jen kvůli nim otevřeli bufet. Někteří se trochu unavili a cestou zpět už ani moc nemluvili.

Sedmáci se vydali cestou necestou na Humec a pak dál po hřebínku do Brodské. mnohým brzy čvachtalo v botách. Sestup strmým svahem prověřil jejich pohybové dovednosti. Osmáci vyrazili z Břežité směrem někam do hor a lesů, blátivému počasí navzdory. Ve Vranči posbírali jedlé i jedovaté hřiby a ke škole pospíchali. Cestou raději nefotili. Deváťáci vyrazili do Karolinky obcházet přehradu, u myslivecké chaty opekli špekáčky a posilněni se vydali na zpáteční cestu.

Fotografie si můžete prohlédnout ve fotogalerii.