Den architektury v Novém Hrozenkově

Den architektury v Novém Hrozenkově
01. 10. 2021

V celé České republice probíhá v prvním říjnovém týdnu Den architektury. V našem Městysi proběhla rozsáhlá rekonstrukce školy z roku 1929 a vznikla novostavba sportovní haly. Zveme Vás na komentovanou prohlídku s architekty.

Realizace se nachází v malém městysi Nový Hrozenkov v údolí Vsetinské Bečvy, která se line od Velkých Karlovic Valašskou krajinou. Cílem architektů bylo přinést do vesnice současnou architekturu, která sem zapadne, ale také přinese něco nového a neotřelého. Rekonstrukce pláště hlavní budovy Základní školy v Novém Hrozenkově a novostavba Sportovní haly byly dokončeny v červenci 2021. V současné době probíhá ještě rekonstrukce části přízemí vedlejší budovy.

Sportovní hala bude sloužit jako tělocvična ZŠ, ale také k pronájmu pro širokou veřejnost. Hlavním konceptem této budovy bylo vyzdvihnout potenciál venkovské krajiny a propojit vnitřní hrací plochu s travnatou venkovní plochou velkorysou prosklenou stěnou. Interiér je z velké části obložen dřevěnými lamelami, které dotváří vnitřní atmosféru a akustickou pohodu. Důležité bylo také vhodně vyřešit napojení na stávající objekty a zahradu. Stavba je z velké části ovlivněna vnitřní lezeckou stěnou, která vystupuje nad podhled hrací plochy a vytváří dominantní horní světlík, který byl poté zrcadlen i na druhé straně. 

Sraz: st 6.10. 16:30-18:00, ZŠ Nový Hrozenkov, Nový Hrozenkov 437,  před hlavním vstupem rekonstruované budovy 

Průvodci budou architekti Janica Šipulová a Martin Sládek z ateliéru Consequence forma a pan ředitel Igor Haša.

49.3384286N, 18.1985778E